اللهم انت لهاولوعظمت فرجها بفضل بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah! Engkau Jua BagiNya. Jikalau Ia Sukar, Lapangkanlah baginya dengan kelebihan بسم الله الرحمن الرحيم

Saturday, May 9, 2015

Seketika Jadi Tentera...Karnival Unisza Universiti Komuniti di Kampus Gong Badak kelmarin menyaksikan deretan booth dari agensi-agensi kerajaan, NGO dan sebagainya. Dalam banyak-banyak booth berkenaan, Persatuan Sahabat Faqeh Terengganu juga mencelah di sana memandangkan PSFT bergerak di bawah IDAMAN (Institut Darul Iman) iaitu organisasi yang digerakkan oleh Unisza bagi manfaat kerajaan negeri Terengganu Darul Iman.


Dipendekkan cerita, Syahmi 'melawat kawasan' karnival di hari ke 2 dengan rasa boringnya. Tiada gadget, tiada sesuatu yang menarik perhatiannya. Matahari terik menyebabkan segalanya tidak 'kena' pada awalnya. Namun, sesuatu di luar jangkaan berlaku apabila Syahmi melalui booth Pasukan Gerakan Am (PGA). Mula-mulanya malu, tapi tangan dah 'gatal-gatal' untuk merasai sendiri pengalaman memegang senjata. Saksikanlah sendiri.....Muka mencuka, kini berubah manis umpama gula. Semua bahagian diteroka. Pada mulanya sahaja nampak malu, akhirnya tergugat jua imannya. Rasa malu letak ke tepi. Beranikan diri umpama perwira untuk mengangkat senjata.


Siapa sangka? Dia juga berminat dengan bidang ini. Sekurang-kurangnya berjaya juga kami mengalihkan perhatiannya dari gadget buat seketika. Berbaloi-baloi sejam menjadi tentera...hihihi


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...